Když vám něco nejde, tak to zkoušíte stále dokola, znova a znova. Nebo když se něčeho bojíte, není dobré před tím utíkat, ale postavit se strachu čelem. Já mám problém se zimou, nejraději bych v listopadu zalezl do chaloupky za pec, a na předzahrádku vylezl až v dubnu. Letos ne, letos se tomu postavím.

Už po ultratrailu v chorvatském Omiši jsem plánoval ukončit letošní sezónu, ale nějak se mi to nedařilo. Napřed mostecký půlmaraton a teď se přihlásím na další podzimní závod, tentokrát opět nedaleko v Krušných horách v obci Moldava.

RaidLight Moldavský půlmaraton 34 km (+500m)

RaidLight Moldavský půlmaraton nabízí jako svou nejdelší trasu 34 km dlouhý trail z obce Moldava na hráz nedaleké vodní nádrže Fláje a stejnou cestou zpět. Kdo by odolal, že?

Zima do Krušných hor 19. listopadu teprve nesměle vcházela, a tak decentní sněhový poprašek nám nedělal větší problém. Problémem mi ovšem byla námraza na mnoha místech, především na těch otevřených, kde foukal i silný vítr.

Byla to poslední akce, na kterou jsem si vzal již značně sešlapané La Sportiva Akasha a tak jsem občas musel bojovat s rovnováhou a párkrát jsem ten boj na ledu i prohrál.

Před běžci na stejnou trať odstartoval i skromný hlouček cyklistů na horských kolech a když jsme je na trase míjeli, přemýšlel jsem kdo z nás je větší blázen. Tyhle závody už skutečně nejsou masovou záležitostí, na podobné akce se registrují pouze opravdoví nadšenci, takže asi budu nadšenec ;)

Celkově to nebyla špatná akce. Oproti ostatním letošním závodům, s výjimkou mosteckého půlmaratonu, šlo o hodně naturalistickou záležitost s minimálním obsazením.

Jak jsem předpokládal, chladné počasí mě po celou dobu řádně trápilo a víc než s nohama jsem musel bojovat s hlavou, která mi stále dokola opakovala, že doma v teple by mi bylo rozhodně lépe a ať už podobné vylomeniny nedělám.

Do cíle dobíhám po 34 km a řádně promrzlý v čase 3:27:48 a ihned si jdu zatopit do auta. Letos končím, letos už žádný závody!